Wat is De Parade Rode Draad Challenge?

In  een  tijd van sociale afstand en er bij de De Parade geen fysieke activiteiten kunnen plaatsvinden bieden wij jullie de mogelijkheid mee te doen aan een groepskunstwerk. Caroline Grootenboer  maakt voor het winkelcentrum een textiel kunstwerk waarbij zij gebruik maakt van textiel van een aantal ondernemers. Meer over het project De Rode Draad lees je op de website www.carolinegrootenboer.com.

Van deze sociale afstands tijd maken we iets positiefs en gaan we samen creëren. En je gemaakte creaties voegen we toe aan het groepskunstwerk zodat er een kunstwerk ontstaat gemaakt door jullie! Doe je mee?

Wat is de De Parade Rode Draad Challenge?

De challenge is leerzaam, uitdagend en afwisselend voor jong en oud. 

De Parade Rode Draad Challenge is een 100% gratis manier om in contact te komen met andere creativelingen binnen Pijnacker-Nootdorp en deel te nemen om samen met elkaar het kunstwerk voor De Parade te maken. Jullie kunstwerk!

De komende periode zal elke maandag Caroline Grootenboer speciaal voor jou een uitbarsting van inspiratie leveren in de vorm van een korte videoworkshop en een textiel uitdaging die je de komende dagen thuis kunt doen. 

Thuis hier aan werken betekent niet dat je alleen bent. Je kan elke dag inchecken en chatten met je mede-creativelingen in de speciale Community De Parade Rode Draad Challenge Facebook-groep.
https://www.facebook.com/groups/246173536806860/

Niet op Facebook? Geen zorgen. We plaatsen de challenge hier ook elke week op de De Parade-website en op de website van de initiatiefnemer kunstenaar Caroline Grootenboer, waar je meer informatie leest over haar kunstproject De Rode Draad en waar haar inspiratie vanuit de rode mouw is ontstaan. Ook kan je het handboek per challenge downloaden.

Wie is Caroline Grootenboer
Caroline is een textielkunstenaar woonachtig in Rotterdam maar opgegroeid in Pijnacker. Voor sommigen ben ik de dochter van de welbekende gymleraar van de Fatima MAVO of voetbalverslaafde van DSVP Dick Grootenboer. Of de dochter van de voorzitter van Christelijke zangvereniging Hallelujah, tegenwoordig bekend als Oratoriumkoor Cantando Pijnacker.

Creëren, het laten ontstaan en kleur zijn de kenmerken van de Caroline als kunstenaar. Zij maakt Changeable Art waarbij zij meerdere elementen maakt en in verschillende composities verwerkt. Ze gebruikt daarvoor diverse textiele technieken zoals weven, smirna, punchen en vooral vilten. Maar als creatieve duizendpoot is zij in voor allerlei technieken zo ook het borduren is een nieuwe uitdaging voor haar. Verhalen van de ondernemers en inwoners van Pijnacker-Nootdorp en de beelden die zij daardoor voor zich ziet is een bruisend proces in het hoofd van Caroline. Een bruisend proces die zij graag wil delen met andere mensen. Normaal zou zij deze periode bij CulturA aan het borduren zijn en mag iedereen meedoen. Maar nu deelt Caroline haar enthousiasme met deze challenge en mag jij meedoen. Alle gemaakte creaties verzamelt Caroline en afhankelijk hoelang deze corona periode duurt en hoe deze verloopt gaan we van alle creaties samen een geheel maken en maken we er en prachtig kleurrijk Pijnacker-Nootdorps kunstwerk of kunstwerken van met jullie pronkstukjes. 

Het groeiende kunstproject is te zien in de etalage van Albert Heijn in het winkelcentrum De Parade Nootdorp. Jullie gemaakte creaties kunnen jullie inleveren in het winkelcentrum bij DaybyDee. Of in de brievenbus bij D. Grootenboer, Troelstralaan 16 in Pijnacker. Graag verpakt in plastic voor het geval het virus op het textiel zit heeft het verpakt niet de kans te verspreiden en tijd om dood te gaan. Voor alle zekerheid. Caroline voegt jullie creaties toe aan de presentatie in de etalage van de Albert Heijn.

Op naar de challenge!

De Parade Rode Draad Challenge 1

Caroline is van mening dat fantastische creaties niet hoeven te bestaan uit gecompliceerde, mooie technieken. Zij creëert door te laten ontstaan. Dus het is fijn te starten met de basis van borduren.

Je hebt geen luxe gereedschap of materialen nodig (alleen wat stof, draden en een naald) en het maakt niet uit of je een complete beginner of een ervaren borduurder bent, dus duik erin, heb plezier en ga naaien.

Link naar het handboek Challenge 1

De Parade Rode Draad Challenge Week 2 Koningsdag Festonsteek

Het is een fantastische feestdag, Koningsdag! Dit wordt altijd in Pijnacker- Nootdorp uitbundig gevierd. Dit jaar niet zoals normaal maar digitaal en binnen in het klein. We laten ons voor Challenge 2 inspireren door de herinneringen aan deze feestdag.

Link naar het handboek Challenge 2

De Parade Rode Draad Challenge Week 3 Samen creatief

Wil je samen creatief zijn? Technieken leren, experimenteren en of samen werken aan een project? Dan is dit een leuke uitdaging voor je? Doe mee met de Parade Rode Draad Challenge. Caroline Grootenboer werkt samen met De Parade in Nootdorp aan een textiel kunstwerk en geeft in de komende periode elke maandag een videoworkshop met handleiding. Zij deelt haar enthousiasme over textiel en inspireert jullie met borduurtechnieken, verhalen en interessante kunstenaars.

Challenge 3 gaat over de borduurtechniek ‘draad opnaaien’ in het Engels couching genaamd. Met deze techniek zijn tal van mogelijkheden. Inspirerend kunstenaar uit Pijnacker Tilleke Schwarz gebruikt deze techniek in haar prachtige verhalende kunstwerken. Bekijk de video en handleiding voor meer informatie en doe mee. Pak de draad en naald op en ga heerlijk experimenteren. In de Facebookgroep Parade Rode Draad Challenge kan je je creaties delen en of toevoegen aan het groepskunstwerk.

Link naar het handboek Challenge 3

Link naar facebook groep https://www.facebook.com/groups/246173536806860/

Link naar www.carolinegrootenboer.com

De Parade Rode Draad Challenge Week 4

Technieken leren, experimenteren en of samen werken aan een project? Doe creatief mee met de Parade Rode Draad Challenge.

In challenge 4 passen we de borduurtechniek kettingsteek en knoopsteek toe en hebben we het over het thema ontmoeting. Juni gaan weer nieuwe maatregelen van start en mag horeca weer open. Zo ook BRAVO en de lege tafels mogen weer worden gedekt. Bijvoorbeeld met prachtige Engelse theekopjes, glazen, flessen, bordjes met heerlijks zoals taart. Of lekkere hapjes van VIS. Nootdorp? Laat je inspireren door de video en handleiding en maak jouw creatie voor op tafel. Je kan hiervoor allerlei technieken toepassen die voorbij zijn gekomen in de challenges. Wil of kan je niet borduren dan mag een schildering, tekening of foto ook. Gebruik ik dat als inspiratie om verder te borduren.

Bekijk de video en handleiding voor meer informatie en pak de draad en naald op. In de Facebookgroep Parade Rode Draad Challenge kan je je creaties delen en of toevoegen aan het groepskunstwerk.

Video: https://youtu.be/TrSvv2Gh6FM

Handleiding: https://carolinegrootenboer.files.wordpress.com/2020/05/handleiding-de-parade-rode-draad-challenge-4.pdf

Download Engels theekopje https://carolinegrootenboer.files.wordpress.com/2020/03/patroon-engels-theekopje.pdf

De Parade Rode Draad Challenge Week 5

thema muziek

Handleiding: https://carolinegrootenboer.files.wordpress.com/2020/05/handleiding-de-parade-rode-draad-challenge-5.pdf

Video: https://youtu.be/7IbGmNFbx-I

Website Shortlink post https://wp.me/p3IMYL-zV

De Parade Rode Draad Challenge Week 6

thema Bewustwording | Bewustzijn van de Toekomst. Wat willen we meegeven met kunstwerk?

Handleiding: 
https://carolinegrootenboer.files.wordpress.com/2020/05/handleiding-de-parade-rode-draad-challenge-6.pdf

Video: https://youtu.be/ju04HGmN1wc

Website Shortlink post https://wp.me/p3IMYL-Ai