Zaterdag 20 april was het zover: de onthulling van de winnende voornaam van het Paradepaardje tijdens de Straatparade – Lekker Dorps Genieten. Om 11:00 uur verzamelden de indieners van de top-5 naam zich bij de jury voor het officiële moment op het Paradeplein. Een jury bestaande uit wethouder Bart van Straten, kinderburgemeester Lotte Breur, een afvaardiging van de eigenaar van het winkelcentrum en de ondernemersvereniging van de Parade stelden eerder een top-5 samen op basis van alle ingediende namen. Meer dan 250 mensen hebben vervolgens nog hun stem uitgebracht op de winnende naam van de top 5 via de website en socials.

Wethouder Bart van Straten trapte namens de jury het officiële moment af onder belangstelling van alle genodigden en bezoekers van de Parade, waarna Lotte en hij door het plakken van een sticker op een grote rozet de winnende voornaam onthulden. En de stemmers waren duidelijk in hun keuze: 75% stemde op……NOOTJE!

En dat het een leuke naam is, daar dachten meer mensen hetzelfde over. Maar liefst 6 mensen hebben de winnende naam Nootje ingediend. De winnaars ontvingen zaterdag van kinderburgemeester Lotte en voorzitter van de winkeliersvereniging Debby het eerste exemplaar van de Paradepaardje-knuffel en een winnende cheque met Parade-tegoed van € 100,-, te besteden bij alle winkels in de Parade.

Het Paradepaardje is nieuw in de Parade! Een mooie verwijzing naar het verleden en ons nieuwe logo. We zochten alleen nog een bijpassende naam voor onze vriend en die is er nu. Tot en met 31 maart kon iedereen een leuke naam insturen via onze socials, de website en via een speciale kleurplatenactie. Er werden meer dan 250 namen ingezonden! Daarna kon er t/m 27 april nog gestemd worden op de top 5.

Het Paradepaardje Nootje ga je natuurlijk steeds vaker terugzien in de Parade, zodat het paardje straks niet meer weg te denken is. Bij onze events, maar ook starten we dit jaar met het maandelijks weggeven van onze Paradepaardje-knuffel aan mensen uit Pijnacker-Nootdorp die een extra steuntje in de rug nodig hebben, een bijzondere prestatie hebben geleverd of gewoon groot fan zijn van de Parade. Uiteraard laten we onze bezoekers en volgers op social media daarover meedenken.