Wij hebben iets nieuws in de Parade: onze nieuwe vriend, het Paradepaardje! Een mooie verwijzing naar het verleden en ons nieuwe logo. En deze kanjer heeft nog geen voornaam en wil er graag een. T/m 31 maart kon iedereen zijn/ haar beste en leukste naam indienen via onze socials, de website en via een speciale kleurplatenactie. En dat er veel creativiteit onder onze bezoekers en dorpsgenoten is, dat is wel duidelijk. We hebben meer dan 250 inzendingen binnengekregen!

Het kiezen van de uiteindelijke naam hebben we natuurlijk niet alleen gedaan, maar met een jury, bestaande uit wethouder Bart van Straten, kinderburgemeester Lotte, en een afvaardiging vanuit de Parade zelf. Op 8 april hebben we uit alle inzendingen 5 mogelijke kanshebbers gekozen. Hierop kan iedereen nog een keer stemmen online. Niet alleen de bedenkers van de naam maken daarmee kans op een mooie prijs, ook de stemmers, een unieke Parade tegoedbon.

Tijdens ons event Lekker Dorps Genieten op zaterdag 20 april 2024 maken wij om 11:00 uur op het Paradeplein met de jury de winnende naam bekend. De onthullingshandeling wordt verricht door de kinderburgemeester en wethouder Bart van Straten in het bijzijn van de bedenkers van de namen, de winkeliersvereniging en iedereen die het leuk vindt om er bij te zijn. De winnaar krijgt uiteraard die dag ook de eerste Paradepaardje-knuffel overhandigd.

Uiteraard willen we onze vriend steeds meer laten terugkomen dit jaar en volgende jaren, zodat het paardje straks niet meer weg te denken is. Zo starten we in ieder geval dit jaar met het maandelijks weggeven van onze Paradepaardje-knuffel aan mensen binnen Pijnacker-Nootdorp die een extra steuntje in de rug nodig hebben, een bijzondere prestatie hebben geleverd of gewoon groot fan zijn van de Parade. Uiteraard laten we onze bezoekers en volgers op social media daarin meedenken.